Prispevki

Napoved bojkota tekem KK Uniona Olimpije – Izjava za javnost

Spoštovane članice, člani in preostali navijači Olimpije iz Ljubljane!

Dragonsi smo se po dolgem in tehtnem premisleku odločili, da se z začetkom naslednje sezone umikamo iz košarkaških dvoran.

Priznamo, del krivde je tudi na naši strani. Navijaška skupina je tako v mali kot v veliki dvorani Hale Tivoli doživljala zelo lepe trenutke, košarka je bila nekaj časa gonilna sila naše skupine, pa tudi v Stožicah smo imeli nekaj dobrih predstav. Košarkarski klub Olimpija že dolgo časa stagnira, stopica na mestu, na nekaterih mestih celo nazaduje. Na slabšanje stanja se navijaška skupina preprosto mora odzvati in na nek način se je že. Članstvo navijaške skupine taka Olimpija ne zanima. Obisk tekem je res mizeren in v odnosu med klubom in navijaško skupino mora nekdo potegniti črto – tokrat jo bomo, mi, navijači.

Naša košarkarska Olimpija je bila nekoč velik klub, z renomejem po celi Evropi. V Tivoliju so padali največji velikani Evrope, Hala pa je bila strah in trepet za Barcelono, CSKA Moskvo, Olympiakos in ostale, ki jih danes lahko ljubljančani gledamo samo še preko televizije. Domač parket je bila trdnjava, Olimpija pa magnet za gledalce širom Slovenije. Vsak kratkohlačnik, ki se je za žogo podil po košarkaških igriščih, je želel nositi zeleno-bel dres. Na žalost temu ni več tako.

Desetletje, morda celo več stopicanja na mestu je pripeljalo do stanja, ko se na domačih tekmah Eurocupa stežka zbira po 1000 gledalcev, klub je stalno v sanaciji, proračuni se nižajo, dolg pa ostaja enak. V zadnjih letih pri vodilnih ljudeh v klubu ni opaziti nobene vizije in perspektive kako klub dvigniti na višji nivo, ki bi bil na podobni ravni kot nekoč.

Navijači bi morali stati klubu ob strani tako v dobrem, kot v slabem. A v tej fazi je vsega slabega enkrat dovolj. Želimo vizijo, želimo upanje, da lahko klub vrnemo na pota stare slave. Želimo, da se v klub vrnejo bivši igralci. Skozi pogon Olimpije so šli Radoslav Nesterovič, Marko Milič in ostali, nihče pa si mesta po svoji bogati karieri ni našel v dvorani Stožice. Vse te izkušnje bi Olimpiji prišle prav, sploh v časih, ko izgubljamo proti nasprotnikom, ki bi jih nekoč zmleli. Na vrnitev naslova državnega prvaka v Ljubljano čakamo že dolgih 7 let, klub pa rapidno izgublja tako gledalce, kot sponzorje in ugled.

Vsi si želimo, da bi nas Olimpija ponovno razveseljevala tako kot nekoč, a ne verjamemo, da je to pod tem vodstvom mogoče.

Upamo, da bo naša odločitev pripeljala do sprememb v vodstvu in politiki kluba, da bo na prvem mestu interes Olimpije, ne pa, da se bo varovalo stolčke, na katerih sedijo upravitelji kluba. Želimo, da v Olimpijo pridejo ljudje, ki imajo vizijo in idejo, kako Olimpijo zopet pripeljati na pota stare slave.

Green Dragons Ljubljana

Gremo na basket! Sreda ob 20:30 – Stožice!

Dragi zmaji in zmajkle!

Po božičnih in novoletnih praznikih nas čaka prva tekma. Ker fuzbala še skoraj dva meseca ne bo in se je naša Union Olimpija prebila v naslednji krog tekmovanja, se bomo seveda udeležili sredine tekme. Igramo proti Unics Kazanu, kot rečeno, v sredo ob 20:30 v Stožicah.

Naši fantje so ze zelo dobro upirali na prvi tekmi v Tel-Avivu proti Maccabiju, sedaj pa je na nas da podpremo ekipo, da premagajo Unics. S skupnimi močmi lahko presenetimo v tej zahtevni skupini.

Naloga vsakega Dragonsa je torej, da se v sredo prikaže v Stožicah.

Zbor je ob 19:00 v Krtu, karte so za nečlane po ceni 3€, člani pa imajo vstop s člansko izkaznico. Možno bo tudi pomeriti nove windstopperje in oddati naročila, kupiti koledarje ter pine.

Vsi v Stožice!

Union Olimpija : Bilbao

Dragi zmaji in zmajkle!

Preden gremo še na zadnjo tekmo nogometne Olimpije v tem koledarske letu (ki je hkrati zadnje gostovanje – udeležba obvezna – prevoz z busom bo, cena 10 eur člani, 12 nečlani, več pa v četrtek), nas v sredo čaka zopet košarka!

V goste nam prihaja Bilbao, pred začetkom sezone favorit skupine. Tekma je za nas zelo pomembna, saj odloča o napredovanju naše Olimpije v nadaljnje tekmovanje. S tem bomo dobili nove nasprotnike in mogoče tudi opcijo kakšnega zanimivega gostovanja pozimi. Saj veste, zimski premor pri fuzbalu je jebeno dolg, nam bojo pa že konkretno manjkale zanimive tekme. Če bo kakšna zanimiva opcija, se bomo seveda potrudili da se tam prikažemo.

Na vas pa je da se v sredo primajate v Stožice in skupaj pomagamo Olimpiji do uspeha. Tekma je ob 19.00h, voucherje za nečlane se bo dalo po ceni 3€ dobiti od 18:00 v Krtu, medtem ko imajo člani prost vstop s člansko izkaznico.

PS: Na tekmi se bodo dobili tudi naši novi koledarji.

Za zmajevo srce se glasuje tu. Izzid je trenutno zelo zelo tesen…

Začenja se nori oktober! Začetek basketa, gostovanje v Koper, domača pokalna s Celjem in …DERBI…

Pred nami je eden izmed najbolj norih tednov v zadnjih letih. V sredo se začenja tekmovanje Eurocup v Stožicah, potem v nedeljo sledi gostovanje v Koper, organiziran je tudi prevoz, potem četrtfinale pokala Slovenije (igrata se dve tekmi), v sredo s Celjem in nato, v soboto, težko pričakovani domači derbi, prvi po več kot letu in pol… Ni bojazni, da teh nekaj tekem ne bi oddelali na svojem znanem nivoju. Z glasno, 90. minutno podporo, enotnostjo, koreografijami in tako dalje.

V naslednjih dveh tednih bo prišla tona nova artiklov. Nove majice so že v spletni trgovini, pridejo pa še šali, kape, nove nalepke (zaradi vaših pritožb so večje), pridejo tudi puloverji in verjetno tudi dolge majice…. Ta oktober bo res nekaj posebnega.

Začetek eurobasket sezone, Union Olimpija : Energija Trento, sreda, 14.10., ob 20:30

12111947_10208065878709100_4791497403567659790_n

Zmaji in zmajčice! Naša košarkarska Olimpija je pred kratkim že začela sezono v ligi ABA, v sredo, 14.10 pa se začne tudi nova sezona Eurocupa, kjer bomo seveda prisotni tudi mi. Letos imamo zelo mlado moštvo, sestavljeno predvsem iz domačih igralcev in na nas je, da jih podpremo, kakor mi to najbolje znamo!

Torej tekma je v sredo, 14.10 ob 20.30, karte bo možno kupiti od 19:00 dalje v Baru Krt. Vstop s člansko je zastonj, medtem, ko je cena za nečlane 3 EUR.

Pred tekmo se bo možno tudi včlaniti in kupiti naše artikle.

Okupacija Kopra, Koper : Olimpija, nedelja, 18.10., ob 17:45

12141799_10208065879549121_1729823539047101116_n

Primorska gostovanja so nam v zadnjih nekaj letih pisana na kožo, tokrat pa nam je malce zagodla NZS z uro in dnevom tekme. Ja, sej vemo, boljši termin bi bila sobota – a tudi nedelji popoldan ne manjka nič- in izgovorov za neobisk obale ni. Organizirali bomo tudi prevoz, ki bo iz Ljubljane štartal ob 15:00. Cena prevoza je 10/12 EUR, nujne pa so prijave.

Karta oziroma vstopnica za tribuno za golom je, tako kot vedno, celih pet evrov, Dragonsi pa se bomo, po naši stari navadi, dobili v lokalu pred našo tribuno.

Pokal Slovenije, prva tekma, Olimpija : Celje, sreda, 21.10., ob 17:30

12063690_10208065914309990_138573950405884597_n

Kako za vraga jim je uspelo v ta nabiti koledar tekem stisniti še pokalno tekmo ne vemo. Uvertura pred derbijem, v sredo. Stvari so znane – tekma je ob 17:30, prodaja kart bo zaradi delavnega dneva od 17:00, tam se bo dalo tudi včlanit, cene kart pa so 3 EUR za člane in 6 EUR za nečlane. Pridi na tekmo dvignit tudi karte za MB in letake, da v soboto zafilamo Sever do zadnjega kotička.

Seveda bo tudi odprt tudi gd shop.

VSI (ampak tokrat res VSI) na SEVER! – veliki derbi – Olimpija : Maribor, sobota, 24.10., ob 20:00

12108975_10208065915990032_5600768770099976778_n

Takoj moramo vsem objasniti – pričakujemo da bo Sever razprodan. Verjetno že pred soboto. Zato si karte, nečlani, zagotovite čimprej. Ravno zato, ker nas že od sredine septembra morite, da vam damo informacije za ta derbi, bomo čistooooo vse, kar se o tem derbiju ve, napisali že skorajda dva tedna pred to tekmo.

Prvo, tisto, kar vas najbolj zanima, karte. Člani, karte imate zagotovljene. Cena ostaja 3 EUR. Karte za vas bodo na voljo le na dan tekme, od 17:00 do 19:00 v Baru Krt in od 18:00 do 19:30 pred Severom na naši stojnici. Velja princip ena članska ena karta, kartice imate z razlogom – in jih nosite s sabo.

NEČLANI, karte za vas so na voljo, ampak OMEJENO število. Jebiga, sektor je sektor, na sektor gre cca 1500 ljudi, od tega odštejte število članov in ste na cifri, ki je na voljo vsem tistim, ki se vam ne da včlaniti. No, da vas ne bomo preveč strašili. Kart je dovolj, a neka zgornja meja obstaja. Karte za vas so 6 EUR, tako kot na normalnih tekmah. So pa na voljo naprodaj od danes naprej.

Karte za nečlane bodo na voljo:

  • v delovnem času Bara Krt, na končni dvajsetke v Stožicah pod Mercatorjem (torej skozi) – reči za šankom za karte za derbi
  • v sredo na tekmi basketa (in v Krtu)
  • v nedeljo na zboru za tekmo s Koprom, od 14:00 do 15:00 v Keršiču (Šiška) ter v Kopru pri vodjah
  • v sredo na tekmi s Celjem, v GD SHOPu
  • v petek, dan pred tekmo, v Baru Arkade na Tržnici (od 16:00 do 18:00)

V kolikor bodo karte ostale, glede količine prodanih kart spremljajte našo facebook stran, pa tudi v Baru Krt (od 17:00 do 19:00) in pred Severom od 18:00 do 19:30.

Tekma bo spektakel, vrata na Sever pa naj bi se zaprla ob 19:30. Vstop bo, za tiste, ki prihajate iz službe in podobno še vedno možen, a spomnite se, kako je bilo lepo na prvi tekmi sezone, ko je Sever že 30 minut pred začetnim žvižgom grmel. In tako bo tudi tokrat. Pripravljamo mnogo stvari, od promocije, koreografij in tako dalje – za kaj več pa spremljajte našo spletno stran – vse bomo objavili dovolj zgodaj.

VSI V BAR KRT PO KARTE!

Union Olimpija : Bayern Munchen. Torek. Ljubljana.

Bayern Munchen? V Ljubljani? V basketu? Svašta!

Klub so sicer ustanovili takoj po drugi svetovni vojni, a so se leta 2008 (šele) odločili, da bodo preveč denarja, ki ga imajo v fuzbalu, začeli metati še v basket. In tako so prišli v prvo ligo, v prejšnji sezoni pa so dobili celo wild card za Evroligo in osvojili nemško prvenstvo. V torek (ja v torek, ker so se dogodek odločili spremljati tudi na smučarskem Eurosportu) zvečer pa bodo poraženi v Stožicah. 

Zmaga proti Bayernu za uvrstitev med 8 najboljših ekip drugoligaškega evropskega tekmovanja sicer ni nujna, je pa zelo priporočljiva. In je možna, Union Olimpija je v preteklosti že delala čudeže proti najboljšim evropskim ekipam. Res, da je od zadnjih čudežev že nekaj let, lahko, pa da se čudež zgodi tudi tokrat. Ker je dvorana bolj ali manj prazna smo Dragonsi na tekmah Eurocupa še toliko pomembnejši. Oz naša glasna podpora.

Dragonsi imamo že od začetka sezone vstop v dvorano prost s člansko izkaznico. Pozicija je top, zastave se vrtijo, na vsaki tekmi nam crkne megafon, navijanje pa je na čisto korektnem nivoju. Lahko bi bilo še boljše, če bi se primajal tudi ti. Karte za nečlane so na voljo na zboru, ki je od 18:30 naprej v Baru Krt in so cele 4 EURe. Na zboru se lahko vsak nečlan včlani (20 EUR – s tem pomagaš navijaštvu v Ljubljani), da se kupiti majice, puloverje, nalepke in tako dalje. No, ker bomo pred začetkom spomladanskega dela natisnili nove nalepke, jih bo na zboru za vse na voljo ena mala tona. Zastonj. 

En teden zatem se odpravljamo na gostovanje v Munchen. Ker Vrti že par mesecev ni ozvežil instagrama se pri VSAKEM našem postu na FB prikaže slika avtobusa. In potem dobivamo nore klice članov, kaj, cel bus nas gre, jaz grem tudi. UPS. V glavnem, ja, nekaj nas bo tja gor šlo. Gotovo nas bo šlo več, če boš šel zraven tudi ti. Za vsa vprašanja, kaj in kako je glede tega, pa se obrnite na vodje na samem zboru. Organizirali bomo tisto pot, ki bo imela največ resnih kandidatov. Več informacij je na voljo tudi na našem mailu shop@green-dragons.com ali na Facebooku.

Green Dragons Ljubljana

GLEDE PULOVERJEV SI PA PREBERITE TA POST (zamenjajte sredo s torkom)!

Začetek drugega dela Eurocupa – VSI V STOŽICE

Začetek novega leta poleg vsakoletnih novoletnih zaobljub (vsem Dragonsom želimo uspešno in srečno v letu 2015), pomeni tudi začetek novih dogodivščin ob igriščih. Prva naša preizkušnja bo v sredo 7.1., ko Union Olimpija gosti Brose Baskets Bamberg, ekipo iz severne bavarske.

Union Olimpija se je z dobrimi igrami v prejšnjem delu prvenstva uvrstila v 32 najboljših moštev EuroCup-a in si s tem priigrala še 3 dodatne domače tekme v domači dvorani Stožice. Na nas je, da jih pri teh domačih tekmah podpiramo. Verjetno nas čaka tudi kakšno gostovanje v sklopu EuroCupa, a o tem kdaj kasneje. V glavnem, na tebi je da se v sredo po novem letu pojaviš na zboru ob 18ih v vsem dobro znanem baru Krt, tekma se začne ob 20:30.

Kar se tiče kart velja enak režim, kot do sedaj. Člani si lahko ogledajo tekmo zastonj, nečlani pa morajo za ogled tekme plačati 4eu. Pred tekmo se bo dalo včlaniti in kupiti naše izdelke, ter s tem pripomosti k našemu boju za zdravo Olimpijo!

MI SMO OLIMPIJA!

Sreda: Union Olimpija – Riga in dvig puloverjev

Union Olimpija se je že uvrstila v drugi krog Eurocupa, kar pomeni tri dodatne domače tekme in vsaj kakšno možnost za evropsko gostovanje. V kolikor bomo tekmo proti Rigi zmagali bomo zasedli tretje mesto v skupini, kar pomeni, da dobimo Dijon (Francija), Bamberg (Nemčija) in Bayern, v kolikor pa izgubimo, pa dobimo Strassbourg, neke ruse in Nymburg (Češka). Vsaj eno evropsko gostovanje je zagotovljeno! 

Zbor in prodaja kart je od 18:00 naprej v Baru Krt. Člani kart ne potrebujete (tudi tokrat bo možna včlanitev za 20 EUR), cena karte za nečlane je še vedno 4 EUR.

Puloverji (in drugi artikli)

Puloverji so (končno) prišli, so pa, vsaj na prvi pogled, zelo kvalitetni. Vsi tisti, ki ste jih že plačali, predlagamo, da jih pridete dvignit v sredo (do 19:30). Nekaj jih bo gotovo ostalo, na voljo pa so za vse. Če si samo izpolnil obrazec in nisi plačal, te pulover ne čaka. Ponatis puloverjev bo narejen še v tem mesecu, prednaročilo pa je možno samo fizično, torej, da prineseš sredstva na zbor, dostava drugega kroga puloverjev pa bo v prvi polovici januarja.

Vsi ostali artikli bodo na voljo v posebni decembrski razprodaji po 5 EUR.

Hokej

Na uradne podatke glede tekme z Jesenicami še čakamo, verjetno pa bodo na voljo še danes.

Olimpija : Bešiktaš / Slovenija : Kolumbija / Predplačilo puloverjev / London

Danes (torek), od 18:00 do 20:00 smo na včlanjevanju v Pivoteki Galilej. Na voljo bodo članske izkaznice (20 EUR), nove majice in nalepke, danes pa je tudi zadnji dan, da opraviš predplačilo novega puloverja. V kolikor niste z nami prišli do kakršnega koli drugega dogovora z nami (preko emaila ali telefonskega klica), bo tvoje naročilo preklicano, če plačilo ne bo opravljeno. Več informacij na 070612856. Na včlanjevanju lahko tudi prevzameš karte za London.

Union Olimpija : Bešiktaš

Po zelo vzpodbudni predstavi na tekmi proti Zenitu (številka je bila ok, vzdušje tudi) moramo sedaj stopiti stopničko višje, pripeljati še več ljudi in narediti še bolje vzdušje. Olimpija se bori za tri dodatne domače tekme, trenutno je na lestvici izenačena na prvem mestu, in bi si z zmago proti Bešiktašu že skorajda 100% zagotovila napredovanje v skupini.

Tekma je ob 20:30, zbor je ob 18:00 v Baru Krt, kjer se da tudi kupiti naše artikle in včlaniti v skupino, člani kart ne rabijo prevzemati saj je vstop brezplačen s člansko izkaznico, cena kart za nečlane pa je 4 EUR.

Slovenija : Kolumbija

En dan prej, v torek, Slovenija v prijateljski tekmi gosti Kolumbijo. Dragonsi bomo imeli karte tako za člane kot za nečlane, je pa potrebno te karte rezervirati. Cena karte je 5 EUR za člane in 10 EUR za nečlane. Ker je tekma samo en dan pred pomembno klubsko, košarkaško tekmo, Dragonsi kaj več kot vstopnic za tekmo ne bomo nudili.

Olimpija : Zenit, nove majice in novi puloverji, Zavrč : Olimpija

Smo konec oktobra, pa v letošnji sezoni še nismo imeli domače tekme. Več o razlogih za bojkot domačih tekem NK Olimpije smo objavili včeraj, našo objavo pa si je prebralo več kot 10.000 ljudi.

Prva domača tekma v letošnji sezoni bo 4.11.2014, ko v četrtem krogu Eurocupa v Ljubljani gostuje Zenit iz St. Petersburga. KK Union Olimpija je letošnjo sezono začela z zmagami, nikoli-končana sanacija kluba pa je poskrbela tudi za to, da je v ekipi več mladih slovenskih košarkarjev, ki na terenu ne izgledajo nič slabše kot tujci iz preteklih let. V ekipi je še Mirza, ki za Olimpijo igra zastonj (in s tem dokazuje ljubezen do kluba in mesta) – slava mu, ter nek obriti bolgar, ki bi bolj kot na igrišče spadal na našo tribuno. Bojda si želi enkrat nastopiti pred glasno publiko in res bi bilo lepo, da bi mu ustregli.

Tekma je v torek ob 18:00, naš zbor pa ob 16:00 v Baru Krt. Člani morajo prevzeti gratis karto za tekmo (za Jadransko ligo je vstop zastonj s člansko izkaznico) na zboru, cena karte za nečlane pa je 4 EUR. Na zboru bo možna včlanitev (20 EUR) in nakup naših artiklov. Spomnimo, s člansko je letos brezplačen vstop na vse tekme Uniona Olimpije v Stožicah, karte za hokej so 2 EUR, skupina Green Dragons pa nudi tudi popuste v lastni spletni trgovini in pri organizaciji gostovanj.

unnamed

Na voljo bodo tudi naše nove majice (nakup je že možen preko spletne trgovine – Ljubljana – Skupaj močnejši, ki je že na voljo preko naše spletne trgovine.

Na voljo pa so tudi prednaročila za tako željene puloverje, ki bodo na voljo v drugi polovici novembra. Gre za custom-made izdelek v črni barvi. Cena izdelka v prenaročilu bo 35 EUR za člane in 45 EUR za nečlane. Cene v redni prodaji pa bo 5 EUR višja, v kolikor bodo sploh na voljo (količina naročenih izdelkov je omejena).

GD_Pulover_Crni

Gostovanje na Ptuj (Zavrč)

Tekma na Ptuju je naslednjo soboto (8.11.2014 ob 14:00). Gremo z avtobusom, prijave bodo na voljo od nedelje naprej. Cene kart še nimamo, cena prevoza pa bo 10 EUR za člane in 2 EUR za nečlane več. Odhod bo okoli 10:30.