Prijateljska tekma s Chelseajem

Bliža se prijateljska tekma s Chelseajem. Dobivamo ogromno vprašanj glede kart, glede navijanja na Severu in ostalih stvari.

Navijaška skupina Green Dragons bojkotira vse domače tekme NK Olimpije do izpolnitve naših zahtev. Tako bo tudi v prihodnosti, pa če na Stožice pride sam papež.

Zakaj je potreben bojkot?

Navijaška skupina Green Dragons je napovedala bojkot domačih tekem NK Olimpije. Po našem mnenju je klub ugrabljen s strani predsednika Izeta Rastoderja.

Zahtevamo odstop, skupščino in finančno revizijo vseh poslov, ki so bili izpeljani od leta 2007 naprej.

Za dvomiljonski dolg kluba je odgovoren sam, ker je s svojimi odločitvami ta dolg tudi povzročil.

Zahtevamo pošteno in do okolja prijazno Olimpijo, četudi na amaterski ravni.

K bojkotu pozivamo vse navijače Olimpije.

Kaj očitamo upravi kluba?
(in predsedniku)

Odgnali so vse legende kluba, ki so bile pripravljene sodelovati: Cime, Mile, Gliha, družina Behrić…

V času njegovega predsedovanja (4 leta) so zamenjali 10 trenerjev, 5 direktorjev in 3 športne direktorje.

Denar od prestopa Jana Oblaka, Petrola, Factor banke, NZS… je bil namenjen mladinskemu pogonu, uporablja pa se za druge namene (člansko moštvo).

Dolg, ko so prevzeli klub (sredi tretje lige), je bil po reviziji cca. 1 milijon €, Izet trdi, da je bil dolg 2,8 milijona € in namenoma zavaja medije in javnost.

Izetov podpis na skupščini NK Olimpija leta 2012 je bil ponarejen, saj ga takrat sploh ni bilo v Sloveniji. To pomeni, da skupščina ni bila legalna in to niso edini podpisi, ki so bili klubu ponarejeni. Zaposleni v klubu so ponarejevali podpise igralcev na prestopnih kartonih.

Še vedno niso urejene osnovne stvari, ki bi jih vsak klub moral imeti. Nima direktorja, nima trenerja vratarjev, zdravniška služba je slaba (nekateri igralci so si morali zdravniško pomoč in terapije plačevati sami), upravni odbor pa je praktično nedelujoč.

Izet Rastoder v zadnjih štirih letih, po zadnji volilni skupščini v nobenem letu ni upošteval zakonodaje o sklicu rednega občnega zbora NK Olimpija. O izkazih, ki jih društvo in oba d.o.o.-ja (eden je že več let blokiran) predložita ajpesu, nikoli ni odločala skupščina.

Sponzorsko je v tem času vložil v klub cca. 1,5m €. Ko pa je denarja zmanjkalo, je posodil. Dolg se je povečal za vsaj en milijon evrov, vse skupaj pa je Izet Rastoder posodil več kot 4 milijone evrov (nekaj denarja je že dobil nazaj skozi prestope). Razmerje sponzorskimi in posojilni sredstvi je vsaj 1:3.

To posojio ves čas zahteva nazaj, kljub temu da je sam odločal pri prihodih igralcev in plačeval zanje odškodnine. Čeprav je vedel da denarja v bistvu ni.

Pred časom je v večih medijih trdil, da zagotovo zapušča Olimpijo, če ne bo možna privatizacija. Tudi denarja ni več dal, dokler ni opazil možnosti za prihod denarja s strani prestopa Jana Oblaka.

Kako naprej?

Stožice bodo polne. A ne z ljudmi, ki so in bodo za Olimpijo stali v Žilini, Splitu, ali na domači tekmi z Gorico. Ljubljana želi spektakel, spektakel je dobila, v ponedeljek pa je Olimpija že spet na poti, kjer predsednik javno zatrjuje, da bo odstopil, a tega nikoli ne naredi.

Še vedno smo na poti, kjer ekipa nima trenerja vratarjev, kjer ni podpisana sponzorska pogodba za oglaševanje na dresih in kjer se dolg kluba do svojega predsednika le povečuje, pogovore z nogometaši pa vodi kar predsednik sam. Za denar, ki ga bo morala vrniti Olimpija, njegovo znanje o nogometnem (in poslovnem) kadru pa je bilo videno že v preteklosti.

V nedeljo bo od 14:00 naprej zbor v Krtu. Ob 16:00 se nam bodo pridružili tudi tisti, ki so Olimpijo v nižjih ligah spravili med žive, s katerimi se bomo spomnili na čase, ko se je ta klub postavljal na noge. Tam bo možno kupiti tudi naše artikle in se včlaniti v skupino.

Green Dragons Ljubljana