Grehi, laži in manipulacije…

Marsikdo morda ni v popolnosti obveščen o malverzacijah povezanih z nogometno Olimpijo, zato smo se odločili, da z vami delimo najbolj očitne laži, zavajanja, napake in dejanja, ki se dogajajo od trenutka, ko so novi lastniki prevzeli našo nogometno ljubezen. Na napake bomo opozarjali, zato je potrebno na tem mestu podariti, da se seznam sproti dopolnjuje.

Vsi zapisi so resnični in preverljivi. Na številnih osebnih srečanjih z alfo in omego kluba Igorjem Barišićem, se je vodstvo Green Dragons na lastne oči prepričalo, da sedanje vodstvo namerno zavaja in laže. Sočne podrobnosti bomo prihranili za kdaj drugič.

 • Novinarska konferenca

  Od prvega dne so obljubljali novinarsko konferenco s predstavitvijo novih lastnikov, ciljev, vizije, plana dela itd. Od tega seveda vse do danes ni bilo še nič.

 • Organizacija kluba

  Na uvodnih sestankih so nam obljubili, da bodo klub organizacijsko dvignili na precej višji nivo in zaposlili nove kadre. Danes je stanje takšno, da je v klubskih pisarnah še manj zaposlenih kot pod vodstvom Milana Mandarića (in že takrat jih je bilo občutno premalo za klub kot je Olimpija).

 • Dino Skender

  Prvi greh sega še globoko v čas Mandarića, ob prvem poizkusu prevzema kluba so za trenerja uspeli ustoličiti Dina Skenderja in se s tem znebili Safeta Hadžića. Zaključek je znan, nič od prevzema in nič od (praktično že dobljenega) prvenstva.

 • Trenerji

  Drugi poizkus prevzema, enaka zgodba. Adijo legenda srbskega nogometa Savo Milošević in povratek “priljubljenega” Skenderja, tokrat celo v navezi z bratom. Kljub našim opozorilom, da bo imenovanje Skenderja povzročilo vsesplošno negativo med navijači Olimpije, so se na naše mnenje požvižgali in ga imenovali. No danes vemo, da je bil imenovan zato, ker jih je on pripeljal v klub. Rezultat je znan: Več kot 300.000 € stroškov z Miloševićem in nekaj več kot 200.000 € s Skendrom.

 • Robert Prosinečki...

  Če je nepriljubljene trenerje potrebno dobesedno odnesti iz kluba, je pri priljubljenih obratno. Legenda evropskega nogometa, Veliki Žuti, je letel čez noč. O tem so do zadnjega trenutka lagali tako navijačem kot zaposlenim v klubu. To, da legenda svetovnega nogometa odkrito ljubi Olimpijo novemu vodstvu ne pomeni nič. 

 • ... Hipokritičnost

  Po odpustitvi so ga želeli na grd način očrniti z medijskim pogromom. Eden od očitkov je bilo igranje pokra pozno v noč. Njegova trenerska zamenjava je znan kockar, ki ga je Udinese odpustil prav iz tega razloga.

 • Pogoji za trening

  Po odpustitvi so igralci trenirali brez strokovnega štaba. Nekaj dni pred prvo evropsko tekmo!

 • Podpora trenerju

  Že v času dela ni imel primerne podpore v vodstvu kluba. Igralcev (z redkimi izjemami) ni izbiral sam, ampak mu je uprava vozila nižjeligaške “okrepitve”, nevredne imena Olimpija.

 • Igralci, ki jim klub nekaj pomeni

  Na račun drugorazrednih igralcev, večinoma hrvaškega porekla, so v drugem planu pristali domači žabarji in drugi z zelenim srcem, nekateri so morali tudi zapustiti klub. Lagali in zavajali so glede bivšega kapetana in igralca, ki si ga lahko vsak klub samo želi v svojih vrstah. Enega in edinega: Nejca Vidmarja. Degradiran je bil brez pravih razlogov. Prav tako je svojo zgodbo pri Olimpiji klavrno končal Tomislav Tomič, odšel je Nik Kapun, nič dobrega se ne piše tudi Delamei Mlinarju in Maticu Finku.

 • "Nevskdanje" potovalne prakse

  Igralci so se po zamujenem letu kar 17 ur vračali iz Luxemburga – na koncu so odšli z busom, iz Romunije pa so se vrnili z redno letalsko linijo. Brez zapletov ni šlo, letalo je imelo zamudo, igralci pa so spali kar na letališču.

 • Sramotno stanje odnosov z javnostjo

  Odnosi z javnostjo, promocije tekem in pojavljanje na družbenih omrežjih so v zadnjem času na katastrofalnem ali celo ničnem nivoju.

 • "Težave" z vstopnicami

  Zaradi stalne menjave ponudnikov vstopnic (neporavnane obveznosti) je režim prodaje nejasen, zgodi pa se tudi, da karte v prodajo stopijo dan pred tekmo. Poleg tega je klub povišal cene vstopnic, storitev oziroma ponudba na stadionu pa ostaja enaka točki nič.

 • Mladi slovenski igralci

  Obljubljali so nam mlade slovenske perspektivne nogometaše. Rezultat je znan. Postali smo poligon za agentske igralce, okrepitve Olimpije so po novem igralci iz druge hrvaške in tudi slovenske lige.

 • Mladinske selekcije

  Če smo še ne dolgo nazaj bili ponosni na naše mladce, ki so bili vodilni v Sloveniji, smo danes priča osipu. Trenerji mlajših selekcij praktično ne morejo sestaviti enajsterice, saj je večina mladincev odšla drugam.

 • Razvoj mladinskega pogona

  Še nekaj mesecev nazaj smo brali novico o novi, dolgoročni rešitvi vodje nogometne šole. Rezultat je danes znan: Jasmin Jerič to danes več ni in še vedno Olimpija nima vodje nogometne šole.

 • Boban Jović, zmajevo srce

  Skozi stranska vrata je na žalost odšel Boban Jović. Nekdanji igralec Olimpije, ki ga navijači Olimpije nosimo v srcu.

 • Dolgovi

  Polni obljub o bleščeči prihodnosti, a žal vodstvo ne izpolnjuje niti tekočih obveznosti. Zadnji dolg do igralcev so poravnali šele po posredovanju župana. Tudi sicer so odprti številni dolgovi do dobaviteljev.

 • Grožnje, a...

  Grozijo s povečanimi varnostnimi ukrepi, a ne morejo zagotoviti niti minimalnih, saj ne plačujejo varnostnih služb. Tekma z Muro bi se odigrala pred praznimi tribunami, če ne bi (ponovno) prišlo do posredovanja s strani mestne občine.

 • Klemen Pavlinič Pavle

  Srce parajoča zgodba je povezana z legendarnim klubskim maserjem Klemnom Pavliničem. Strokoven, pošten in kar je najpomembneje: pravi žabar. Pripaden klubski delavec, ki ga cenijo številni slovenski športniki, ki blestijo v svojih klubih v najmočnejših tujih ligah. Nenazadnje je dovolj dober tudi za slovensko reprezentanco. Po našem posredovanju, nam je direktor Igor Barišić zatrjeval, da nima ustrezne licence in ga celo obtožil kraje in fiktivnega kupovanja pripomočkov.

 • Famozna "vizija"

  Po več kot pol leta od prevzema kluba še vedno niti besede o viziji kluba in planu o prihodnosti. Le medijska obračunavanja z navijači in zaposlenimi, tako sedanjimi kot bivšimi. Ob tem pa nerealne športne napovedi, ki jih ne podkrepijo z dejanji.

 • Okrepitve

  Na zadnjem sestanku nam bivši trener vratarjev, trenutno poleg Igorja Barišića glavni operativec kluba, Boromisa predstavlja bodoče okrepitve, s katerimi so v pogovorih. Sven Karič – pred dnevi podpisal za Maribor, Dario Kolobarić – pred dnevi podpisal za Koper.

 • SMS...

  Klub vodijo prek sms sporočil, saj v Ljubljani praktično niso prisotni. Če lahko za Barišića rečemo, da je v Slovenijo zelo redko, potem za Deliusa velja, da ga praktično ni. V teh dneh podira absolutni rekord. Izgleda, da se je zmaj na zmajskem mostu razgovoril.

 • Neresnost pri organizaciji

  Nov PR strokovnjak je vabljen na sestanek, na katerem ni nikogar. Tudi sicer v klubu vlada popoln organizacijski kolaps, agencijo, ki je skrbela za delovanje kluba pa so uspeli izgubiti po le nekaj tednih sodelovanja.

 • Zanemarjanje NOVE spletne strani

  Klub je v upravljanje dobil povsem novo, moderno spletno stran, ki je s časom povsem zamrla, pojavljajo pa se čedalje bolj številčne napake.

 • Pojavljanje v medijih

  Konstantno pojavljanje v medijih in demantiranje informacij, ki se pogosto izkažejo za resnične. K temu bi dodali tudi katastrofalno nizek nivo izjav za javnost, ki dajejo občutek uporabe Google prevajalnika.

Seznam se sproti dopolnjuje, zato priporočamo, da ga spremljate redno. Srčno upamo na nov pogovor Deliusa z zmajem, morda pa se zadeve le izboljšajo. Tudi v praksi, ne zgolj na papirju in z besedami.