Dogovori potekajo, a ne tako hitro, kot bi si želeli

Vodstvo navijaške skupine Green Dragons Ljubljana, glede na vsa vprašanja in govorice, ki se pojavljajo v zadnjih časih, objavlja naslednji odziv.

Dogovori z upravo kluba sicer potekajo, a niti pod razno ne na hitrosti, kot bi si mi želeli.

Klub v pogovorih, pa čeprav se naše zahteve dotikajo predvsem poslovnega dela, večinoma zastopa športni direktor. Na žalost NK Olimpija še vedno nima poslovnega direktorja, ki bi lahko konkretno odgovarjal na vprašanja, ki se tičejo našega bojkota.

Povzetek zahtev, ki so bile že aprila objavljene na naši spletni strani lahko strnemo v odstop, skupščino in v zahtevano revizijo poslov, ki so po našem mnenju bili izpeljani na škodo kluba, oz. se sredstva niso rabile namensko.

V skupini smo pripravljeni na kompromise, a mora klub najprej začeti funkcionirati legalno, navijačem in okolju pa mora predstaviti, kako se sploh financira. Predlagamo, da zaupanje, ki ga navijači v poslovanje NK Olimpije nimamo več, dvignemo s tem, da se javno razgrnejo podatki o dolgu, ki ga ima Olimpija do podjetja Rastoder d.o.o., in da ta podatek objavljajo vsak mesec.

Vsem našim članom, vsem tistim, ki podpirajo bojkot in ureditev Olimpije, predlagamo, da se v naslednjih mesecih včlanijo v klub in na skupščini glasujejo po svoji vesti.

Tudi sami si želimo vrnitev na Sever, a aganžma legende Olimpije in nekaj kozmetičnih popravkov ne bo vrnilo zaupanja navijačev v klub. Potrebni so tektonski premiki v poslovanju in kadrovanju, uprava kluba pa mora razumeti, da klub ni en človek.

Klub smo mi, navijači, tisti, na Severu, tisti na navadni tribuni, vsi tisti, katerim srce bije za Olimpijo.

Dragonsi z bojkotom domačih tekem in obiskovanjem tekem mladinskega pogona nadaljujemo vse do izpolnitve zahtev.

Brez nas ni Olimpije. Vsi v Koper!