Bojkot domačih tekem NK Olimpije

Pisalo se je leto 2005. Pozimi je v komo dokončno padla Olimpija, aparati so jo držali pri življenju do konca sezone. S strani entuziastov je bil ustanovljen nov klub, NK Bežigrad. Takoj smo ga vzeli za svojega.

Predvsem zaradi naše podpore je ta klub dobil sveto ime, Olimpija.

Upali in verjeli smo, da bo ta zgodba poštena. Z njo smo se identificirali, a skozi sezone so se apetiti povečevali, v klub so prišli novi ljudje, ki so zahtevali stalno napredovanje do prve lige. Za to se je potreboval denar in tako je v naš klub prišel sprva sponzor, nato pa posojilodajalec, predsednik, in trenutno ugrabitelj kluba Izet Rastoder.

Že v letu 2010 smo zahtevali, da se Olimpija osvobodi, da postane zgodba o uspehu. Da bo klub umeščen v okolje in da bo pošten do navijačev. Takrat nam to ni uspelo, a smo vseeno dobili zagotovila, da se bo politika kluba spremenila.

Za nekaj časa se je, nato pa je šlo vse nazaj na stare tirnice, ki vodijo v prepad. Klub je pred začetkom sezone na najnižji točki v svoji zgodovini na vseh področjih. Predsednik se še vedno vmešava v vse vidike društva, pa čeprav se na stvari ne spozna. Igralci so prisiljeni odločati med znižanjem pogodb in tribuno, hkrati pa ne vedo, kje bodo naslednji dan trenirali. Direktorji se menjajo na mesečni bazi. Z Izetom Rastoderjem ni pripravljen sodelovati nihče več, če od tega nima večje denarne koristi.

Tako nizko smo padli v NK Olimpija, inštituciji, ki ima v Ljubljani in v Sloveniji ogromno navijačev.

Predsednik društva v medijih vseskozi laže. Mediji številk, ki jih plasira v javnost ne preverjajo, dolg in njegovo prvotno vlaganje v klub se spreminja iz dneva v dan.

Navijaška skupina Green Dragons, po mnenju mnogih zadnji branik NK Olimpije, je zato sprejela težko odločitev – do menjave predsednika, do osvoboditve kluba s strani Izeta Rastoderja zapušča domače tekme NK Olimpije in k podobnemu ravnanju poziva tudi vse, ki jim Olimpija nekaj pomeni.

Skupina bo v tednu, ko bodo domače tekme, prisotna na tekmah mladinskega pogona v Jami. Otroci Olimpije so zdravo jedro kluba, ki ga bo Izet Rastoder pripeljal do popolnega razkroja.

Izet Rastoder je imel v zadnjih mesecih mnogo možnosti za odhod, tudi tako, da v klub pride investitor, ki poplača denar, ki ga je zaigral v imenu Olimpija.

Zahtevamo odstop nedelujočega izvršnega odbora s predsednikom kluba Izetom Rastoderjem na čelu in revizijo poslovanja Olimpije ter skupščino društva.

Green Dragons Ljubljana